Als je op zoek bent naar jouw eigen virtual reality ervaring is de eerste stap het vinden van de meest geschikte VR bril. Er zijn nu reeds enkele VR brillen op de markt voor variërende prijzen. Daarnaast zullen er in 2016/2017 meer VR brillen op de markt worden gebracht. Het loont dus de moeite om te oriënteren en te kijken welke VR bril het meest geschikt is voor datgene jij ermee wil doen en bereiken. Aan de hand van deze pagina zul jij beter in staat zijn om de meest geschikte VR bril te kopen.


Welke VR bril moet ik kopen ter kennismaking van virtual reality


Bij het kopen van een VR bril zijn drie zaken van belang, te weten;  • Budget

    VR brillen zijn er voor verschillende prijzen variërend van enkele tientjes tot honderden euro's. Het is belangrijk om een prijskader vast te stellen voor de VR bril. Houd er rekening mee dat er niet alleen budget nodig is voor de VR bril als wel voor eventuele betaalde apps en games. Overigens is er ook genoeg gratis VR materiaal te vinden in de app markets van Samsung en Apple.


  • Eisen aan de VR bril

    Vanzelfsprekend hangt aan een geavanceerde VR bril een duurder prijskaartje dan aan een simpele VR bril. Dit is niet meer dan logisch maar is belangrijk om te beseffen. Het grootste verschil tussen beide varianten ligt meestal op het grafische vlak. Zo kunnen de beeldresolutie en de ververstijd van de beelden (frames per second) flink verschillen. Ook is de gebruiksvriendelijkheid bij een duurder model mogelijk beter. Maak voor jezelf een goed kader van de eisen die je stelt aan het apparaat. Wil je slechts de sfeer van een virtual reality proeven en stel je weinig eisen aan de kwaliteit van de beelden dan is een goedkopere VR bril geschikt. Ben je echter kritisch op de beeldkwaliteit en gebruiksvriendelijkheid en ben je van plan veel gebruik te zullen maken van de VR bril, dan doe je er goed aan om een duurdere variant aan te schaffen.  • Doeleinden van de VR bril

    Een VR bril kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Op dit moment wordt een VR bril voornamelijk gebruikt (ook door programmeurs) voor VR apps en VR games. Echter wordt er volop gewerkt aan andere VR toepassingen, zo is er een VR bioscoop, VR operatie, VR films en ga zo maar door. De toekomst zal uitwijzen of VR nog breder zal worden toegepast en waar virtual reality nog meer nuttig in zal zijn.Waar kan ik een VR bril kopen?


Een VR bril kopen kan in een fysieke winkel, denk bijvoorbeeld dan aan een Mediamarkt of Coolblue vestiging. Echter een VR bril kopen kan ook online gemakkelijk en snel. Boven dit artikel hebben wij een selectie gemaakt van een leuk instapmodel van een VR bril die je kunt kopen. Let bij het kopen van een VR bril wel even op de compatibiliteit van de VR bril met jouw elektronica. Als er bijvoorbeeld een mobiele telefoon in de VR bril wordt verwacht, is het handig om te weten of jouw mobiele telefoon hiervoor geschikt is. Zo is een Samsung Gear VR alleen compatibel met de Galaxy Note 4.Moet ik een bedrade of draadloze VR bril kopen?


Er zijn twee soorten VR brillen, één soort is draadloos waarbij er een mobiele device (bijvoorbeeld mobiele telefoon) in de VR bril moet worden geschoven of waarbij de VR bril een ingebouwde processor heeft - wat de prijs aanzienlijk verhoogt. Anderzijds zijn er ook bedrade VR brillen die vastzitten aan bijvoorbeeld een computer - wat vaak de prestatie ten goede komt. Als je de mooiste beelden en de beste virtual reality ervaring wilt hebben dan dien je te beschikken over een bedrade VR bril die is verbonden met een krachtige desktop met een dedicated videokaart. Dit is echter geen vereiste als je basic apps en games wil spelen, in dat geval voldoet een low-budget tot premium draadloze VR bril uitstekend. Houd er wel rekening mee dat een draadloze VR bril een device behoeft om deze materiaal op te bekijken dan wel te bespelen. Laat je dus goed informeren bij het kopen van een VR bril, soms is een device niet compatibel met een bepaalde VR bril!Waarom zou ik een VR bril kopen?


Uitstekende vraag, het feit dat je dit artikel leest is omdat je wellicht geïnteresseerd bent in virtual reality. Wij zijn van mening dat virtual reality een grote verandering teweeg zal brengen op de digitale markt. Virtual Reality staat nu nog in de kinderschoenen maar heeft nu al zo'n invloed op de marktwerking. Veel bedrijven storten zich met overgave op deze nieuwe techniek van 3D weergave. Er is ook een enorm netwerk aan programmeurs dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe VR apps en VR games. Maar ook op andere vlakken leent Virtual Reality zich uitstekend. Zo kunnen er rondleidingen worden gegeven met VR, huisbezichtigingen, operaties, films bekijken en nog legio soortgelijke voorbeelden. De potentie van virtual reality is enorm en lijkt alleen nog maar toe te nemen. Het is dus geen kwestie of maar wanneer virtual reality volledig gaat doorbreken. In dat geval wil je er vroeg bij zijn om het bordje uitverkocht te voor komen en natuurlijk om te kunnen opscheppen bij vrienden.Meer informatie


Het kopen van een VR bril is wellicht nog een lastige klus waarbij je vast nog meer informatie nodig hebt. In dat geval kun je onderstaande pagina's raadplegen:

- Oculus Rift

- Playstation VR

- HTC Vive