Virtual-reality versie van Android en VR ontwikkelingen van Google


Op basis van geruchten wordt er aangenomen dat Google bezig is met de ontwikkeling van een virtual-reality versie van het mobiele besturingssysteem Android. Via dit besturingssysteem kan er dan een groot scala aan VR apps en VR games worden aangeboden aan gebruikers.

Virtual reality apparaten met het Android besturingssysteem kunnen dan via de Google Play Store gratis apps, games en updates krijgen voor hun VR bril en VR apparaat. Het gaat wellicht om het aangekondigde VR platform Daydream. Deze moet volgens kenners gaan fungeren als medium voor consumenten en producers van VR apps en VR games.

Google is tevens bezig met een 360 graden videocamera dat in staat is om in een hoek van 360 graden te filmen. Deze 360 graden video’s zijn uiterst geschikt om bekeken te worden met een VR bril. Google zocht voor dit project de samenwerking met IMAX en samen wordt er hard gewerkt aan het prototype van de camera.
Google VR headset


Voorlopig is de Cardboard de enige VR bril dat op de markt is gebracht door het bedrijf uit de Verenigde Staten. Het bedrijf zegt echter een nieuwe VR bril op de markt te willen brengen. De virtual reality headset zal worden vergezeld met een draadloze controller voor de besturing van VR apps en VR games. Over specificaties is nog niets bekend. Het ontwerp zal vermoedelijk vergelijkbaar zijn met de Samsung Gear VR